Katteriet

Vi er et katteri, befindende i Herning, der arbejder seriøst med opdræt af racerene Norske Skovkatte. Vi startede vores opdræt i 2004 og har i øjeblikket 2 skovbasser. Du kan læse mere om dem i deres profiler, fundet i menuen i toppen. Målet er at have et lille opdræt med enkelte kuld om året, dels for at skåne vores katte og dels for at sikre en god livskvalitet for dem. Dertil har de også adgang til en løbegård med huler og platforme så de kan få en masse frisk luft og plads til at løbe og lege på. Men som hovedregel er kattene indenfor med os andre og får adgang til løbegården når netop de lyster.

I vores avl stræber vi efter:

  • Sunde og raske katte

  • Perfekt temperament

  • Godt racetypisk udseende

I den ovenstående rækkefølge. Vi forventer at vores killinger vil komme til at bo i stuer hos folk rundt om i landet og det er derfor vigtigere at vores katte er gode selskabs katte end at have et perfekt udseende, men være asociale dyr.

Denne politik holder vi gennem stueopdræt, med masser af kærlighed og konstant kontakt med vores katte og killinger. Dette gøres for at træne dem til så godt et temperament som muligt, så de kan passe ind i alle familiers hverdag. Derfor er vores katte gennemgående utroligt kælne og kontakt søgende.

Herved ikke sagt at vi er ligeglade med udseendet! Skovkattens udseende er bedårende smuk og vi ønsker for alt i verdenen at beholde denne races unikke skønhed i vores avl,
også med henblik på udstilling.

Denne form for opdræt, hvor velvære for kattene er i prioritet, stiller store krav til os mennesker som dem kattene stoler blindt på. Det er derfor vigtigt for os at vores killinger alle får et godt hjem, som det vi træner dem til at være i. Derfor er det vigtigt for os at lære eventuelle købere at kende, sådan at vi kan sove trygt med den viden at de får et godt liv.
Endvidere vil vi, såfremt køber også ønsker det, at vedligeholde kontakten, sådan at vi løbende kan følge vores små øjensten i deres voksne liv og komme med råd og vejledning der kunne komme kattene til gode.
 

Copyright 2005 Sandie Mogensen

 
 

Katteriet      Mig